Adin Hodžić (23) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je juče nožem ubio sugrađanina Senada Kaltaka (66).

Policija uhapsila Prijedorčanina koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanina – FOTO/VIDEO

Kao što je UNA objavila prvi rezultati istrage ukazuju da je zločinu kumovao alkohol. Navodno su Kaltak i A.H. zajedno pili u kući žrtve. Došlo je do svađe koja je prerasla u fizički obračun u kojem A.H. zgrabio nož i izbo Kaltaka.

Tijelo žrtve pronađeno je stotinjak metara od njegove kuće i postoji sumnja da je ubica pokušao da prikrije zločin, te da je nakon ubistva tijelo odvukao do mjesta na kojem je pronađeno.

Prijedor: Žrtva identifikovana, policija na tragu ubici! – FOTO/VIDEO

“Pronađeni su tragovi krvi, okrvavljene odjeće i slično. Postoje indicije da je žrtva odvučena iz kuće, vjerovatno u namjeri prikrivanja zločina. Na to ukazuje i činjenica da je Kaltak pronađen go do pasa i sumnja se da mu je odjeća spala dok ga je osumnjičeni vukao. To su detalji koji se još detaljno provjeravaju i utvrđuju”, kaže izvor blizak istrazi.

Mladen Mitrović, glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, za UNU kaže da se osumnjičenom A.H. (23) na teret stavlja da je počinio teško ubistvo.

Prijedor: Muškarac izboden na smrt, pronađen pored puta

“Osumnjičeni je lišen slobode i sproveden da dalju kriminalističku obradu. Nakon toga biće predat u nadležnost tužilaštva na dalje postupanje. Istraga se nastavlja kako bi se utvrdile tačne okolnosti ubistva. Već su izvršeni pretresi u kojima su otkriveni određeni tragovi i dokazi bitni za dalji krivični postupak”, rekao je Mitrović, navodeći da se motiv zločina utvrđuje.

unaworld.com/ba