U Prijedoru bi danas trebalo da bude uspostavljeno snabdijevanje električnom energijom u dijelovima grada koji su bez napajanja bili usljed kvarova prouzrokovanih snježnim padavinama.

U “Elektrokrajini” Srni je rečeno da su u popodnevnim časovima pod napon stavljeni svi dalekovodi izuzev dijela dalekovoda Niševići kojim se napaja Jelićka.

“Trenutno je na području Jelićke bez napona 300 potrošača koji bi električnu energiju trebali da dobiju danas u 16.30 časova”, saopštili su iz “Elektrokrajine”.

Snježne padavine na području Prijedora prouzrokovale su u protekla tri dana kvarove na više srednjonaponskih vodova, uglavnom na rubnom području LJubije i na Kozari, na pravcima ka Lisini i Mrakovici, a juče je bez napona bilo osam dalekovodnih pravaca sa kojih se napaja 7.400 potrošača.

“Sve terenske ekipe iz Prijedora su odmah izašle na lice mjesta i radile na sanaciji kvarova”, navodi ovo javno preduzeće u odgovoru Srni.

Osim toga, na cjelokupnom distributivnom području Prijedora jutros je bilo oko 40 prijavljenih pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži, od čega je polovina sanirana u toku dana, dok će preostali potrošači struju dobiti sutra.

SRNA
Foto – S.R. (Ljeskare)