Trinaesta državna i 41. međugradska izložba sitnih životinja “Prijedor 2022” zvanično je otvorena u Sportskoj dvorani “Mladost”.

Okupila je oko 100 izlagača iz 20 gradova BiH.

Izloženo je preko 1.500 eksponata golubova, rasne živine, kunića i egzotičnih ptica.

Organizator manifestacije je Udruženje “Golub” Prijedor, a podrška je stigla i iz Savjeta za uzgoj i zaštitu sitnih životinja BiH.

-Mi smo zadovoljni, mada je planirano da bude daleko bolje, ali jednostavno nismo bili u mogućnosti. Bez obzira na sve izložba je po našem mišljenju dobra – rekao je Mladen Goronjić, predsjednik Udruženja “Golub” Prijedor.

-Izložba je jako lijepa, raznolika, a posebno interesantna za mlađe posjetioce. Pokušavamo ove nove generacije približiti prirodi i sitnim životinjama – dodao je Edin Jabandžić, predsjednik Savjeta za uzgoj i zaštitu sitnih životinja BiH.

Izložbu je podržao i Grad Prijedor, a u obilasku je pored građana te učenika prijedorskih škola bio i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Izložba sitnih životinja u Sportskoj dvorani “Mladost” trajaće do nedjelje, kada će biti održana i berza sitnih životinja i proglašeni najljepši eksponati.

Za posjetioce je otvorena od 08:00 do 21:00 čas.

prijedorgrad.org