Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor izvešće muzičko-poetski prikaz pod nazivom “S Jesenjinom u srcu” sutra u Banjaluci, a u četvrtak, 17. novembra u Bijeljini.

Riječ je o projektu koji ovo udruženje realizuje u saradnji sa Fondom “Ruski mir”, a koji se sastoji od izdavaštva izabranih pjesama Sergeja Jesenjina, priređivača i prevodioca Vladimira Krčkovskog iz Prijedora, i od muzičko-poetskog teatra kojim se promoviše ova publikacija.

Osim članova muzičke, igračke i pjevačke sekcije Udruženja za očuvanje tradicije, u programu učestvuju i Pozorište Prijedor i prijedorska Gimnazija “Sveti Sava”.

“U Banjaluci gostujemo u sali Gradskog pozorišta Jazavac, a u Bijeljini u Centru za kulturu. Obje predstave počinju u 19.00 časova. Ulaz je besplatan, a posjetioce očekuje besplatan primjerak dvojezične knjige izabranih i prevedenih pjesama Sergeja Jesenjina pod nazivom `Dajte mi otadžbinu moju`”, rekao je Srni predsjednik Udruženja Željko Šormaz.

Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor: Održan muzičko-poetski teatar “S Jesenjinom u srcu” – FOTO/VIDEO

Nakon Banjaluke i Bijeljine, uslijediće gostovanja u Istočnom Sarajevu i Trebinju, a Udruženje ima i pozive iz drugih lokalnih zajednica koje nisu bile prvobitno predviđene projektom.

Muzičko-poetski prikaz je premijerno izveden krajem oktobra u Prijedoru, u prepunoj sali pozorišta, a prisustovali su i predstavnici ruske Ambasade u BiH.

SRNA