Nova izložba naše sugrađanke Milene Jandrić biće otvorena 5. oktobra ove godine u 20 časova u Muzeju Kozare, a zainteresovanim posjetiocima dostupna do 28. oktobra 2022. godine.

Milena Jandrić “izlaže seriju crteža, koje treba posmatrati kao početnu fazu i ishodište njenih istraživanja prostornosti i oblikovanja forme, čiji je krajnji cilj instalacija – objekat “Ego”.

“Ego” zapravo predstavlja okosnicu izložbe i katarzičan završetak pitanja koja autorka postavlja kreirajući izloženu cjelinu? Milena formira “Ego” kao instalaciju kroz koju se može kretati, čime odnos između djela i posmatrača biva bliži.”

Milena Jandrić, vizuelna umjetnica, je rođena 1997. godine u Prijedoru. Akademiju likovnih umjetnosti smjer slikarstvo završila je na Univerzitetu u Banjoj Luci. Trenutno je apsolvent master studija na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn Univerziteta u Ljubljani u klasi profesorke Ksenije Čerče. Bila je dio Erasmus projekta na Grays School of Art u Škotskoj i Accademia di Belle Arti di Bari u Italiji. Dobitnica je nagrada na predmetima Slikanje, Plastična anatomija i Grafika tokom osnovnih studija. Izlagala je na kolektivnim izložbama.