Fudbaleri Rudar Prijedora i Sutjeske u derbiju četvrtog kola Prve lige Republike Srpske igrali su neriješeno, 1:1, a poslije ovog susreta više razloga za zadovoljstvo imali su Fočaci koji su u samom finišu susreta došli do boda.

U prvom poluvremenu domaći su stvorili veliki broj prilika, ali jednostavno lopta nije htjela na pravo mjesto, a vodeći pogodak za “rudare” postigao je Huan Moro Servos u 68. minutu sa bijele tačke. I kada se očekivala minimalna pobjeda Prijedorčana u 87. minutu Nikola Danilović je pogodio pravo mjesto i donio gostima veliki bod.

– Prije ove imali smo dvije teške utakmice sa Laktašima i Tekstilcem u kojima smo se prilično istrošili. Iako sa­m očekivao da ćemo i na ovom meču uspjeti slaviti, nismo uspjeli, a treba biti realan i reći da je teško vezati tri pobjede. Bili smo bolji gotovo cijelim tokom utakmice, promašili brojne prilike i umjesto da zabilježimo ubjedljivu pobjedu, naša nesmotrenost u samom finišu susreta koštala nas je osvajanja sva tri boda. Ipak, igračima nemam šta da zamjerim, pružili su maksimum, ali jednostavno nismo imali sportske sreće – naglasio je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zoran Bujić.

Trener Sutjeske Miljan Radanović presrećan je što je njegova ekipa uspjela da osvoji bod na teškom gostovanju, a pogotovo što su u Prijedor doputovali desetkovani zbog stomačnog virusa, koji je “pokosio” nekoliko fudbalera.

– U najavi utakmice sam govorio da u Prijedoru nećemo biti kompletni zbog stomačnog virusa i iskren da budem bilo je teško za očekivati da možemo doći do pozitivnog rezultata. Imali smo i dosta sreće da u samom finišu postignemo gol, a igrači koji su bili na terenu zaslužuju sve čestitke za borbenost i htjenje. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i zadržati mjesto u samom vrhu tabele – rekao je Radanović.

RUDAR PRIJEDOR 1 (0)

SUTJESKA 1 (0)

Strijelci: 1:0 Servos iz penala u 58, 1:1 Danilović u 87. minutu.

Stadion: Gradski u Prijedoru.

Gledalaca: 350.

Sudija: Marko Domazet (Istočna Ilidža) 6,5.

Žuti kartoni: Marić, Imamagić, trener Bujić, Demonjić (Rudar Prijedor), Dačević, Radović, Danilović (Sutjeska).

Igrač utakmice: Nikola Danilović (Sutjeska) 7.

RUDAR PRIJEDOR: Orlando 6,5, Servos 7, Alibegović 6,5 (od 46. minuta Mršić 6,5), Pekija 6,5, Kovačević 6,5, Radaković 7, Bilbija 6,5 (od 46. minuta Mikić 6,5), Imamagić 6,5, Kojić 6,5, Kamenčić 6,5 (od 68. minuta Demonjić -), Marić 6,5. Trener: Zoran Bujić.

SUTJESKA: Pajević 6,5, Ristanović 7, Radović 6,5, Sekulić 6,5 (od 60. minuta O. Mojović 6,5), Milutinović 6,5 (od 90+3. minuta Vladičić -), Mihajlović 6,5, Pljevaljčić 7, Danilović 7, Bonić 6,5, Dačević 6,5, Ateljević 6,5. Trener: Miljan Radanović.

Glas Srpske