Javne kuhinje u Prijedoru koje imaju Udruženje građana “Optimisti” i Hrišćanska humanitarna organizacija “Hleb života” dobile su brašno i prehrambene proizvode koji su nabavljeni u postupku interventnih nabavki.

Prethodno je Vlada Srpske usvojila informaciju o raspodjeli robe nabavljene u postupku interventnih nabavki, te zadužila Ministarstvo trgovine i turizma Srpske da podijeli namirnice.

Danko Malešević iz Humanitarne hrišćanske organizacije “Hleb života” priča da javnu kuhinju imaju 11 godina.

Kako kaže na početku su imali 15, a sada imaju 150 korisnika.

Voze i 40 obroka svaki dan u okolna mjesta korisnicima koji ne mogu doći po njih.

Malešević ističe da je donacija hrane od Vlade Srpske od neprocjenjivog značaja jer to znači da će bez puno brige do kraja godine imati hranu za korisnike.

-Svjedoci smo toga da i cijene namirnica rastu, cijene goriva isto rastu, tako da ono što smo planirali na početku godine ne bi mogli pokriti sa onim planiranim sredstvima da nije bilo ove intervencije od strane Vlade RS-tvrdi on.

Donacija hrane “rasterećenje” je i za “Optimiste”.

Pričaju da bude dana kada ne znaju da li će naredni dan imati hranu za korisnike.

Predsjednik Udruženja građana narodna kuhinja “Optimisti” Zijad Čanić kaže da je donacija hrane od velikog značaja jer se povećava broj korisnika iz dana u dan.

-Ovo nam je do sada najveća donacija i mislim da je došla u prave ruke pogotovo u ovom vremenu. Još jednom hvala dobrim ljudima, hvala Vladi RS –ističe Čanić.

kozarski.com