rudar prijedor-napredak-izvjestaj (12)Još jednom je Rudar-Prijedor obradovao svoje navijače, novom, drugom proljećnom pobjedom u prvenstvu Prve lige Republike Srpske u Ljubiji, pošto su savladali ekipu Napretka iz Donjeg Šepka rezultatom 2:1. Šef stručnog štaba zeleno-crnih Zoran Bujić naglašava da je i očekivao tešku utakmicu.

-Tokom čitave sedmice upozoravao sam igrače da nema opuštanja, jer je naš mentalitet „čudo“ i strahovao sam da poslije odlične igre protiv Mladosti iz Gacka ne shvatimo ovaj meča sa „lako ćemo“ – priča Bujić.

Nije igra Šepčana, koji su prije svega željeli da dominiraju na sredini terena, što su u dobrom dijelu prvog poluvremena i uspijevali, bila iznenađenje za mladog, ali edukovanog stručnjaka.

-Bio sam svjestan činjenice da ukoliko je Napredak tako ubjedljivo sa 5:0 slavio protiv novogradske Slobode zaslužuje respekt, bez obzira na poziciju na tabeli, jer to i nije tim od jesenas – govorio je i prije ovog duela, a nakon njega samo potvrdio Bujić.

Nakon vođstva gostiju, golom kapitena Igora Ninića iz slobodnog udarca, najbolji akter susreta, Dejan Kojić je uspeo da „rudarima sa Sane“ donese poravnanje, rezultatski odnos 1:1, da bi Filip Arežina već na početku drugog poluvremena pogotkom iz „slobodnjaka“ najavio da će domaćin opravdati ulogu favorita.

-Najvažnije je da smo pokazali bitan kvalitet da smo posle „kiks“ gola uspjeli da se vratimo i da nismo pali psihički. Najvažnije je da smo osvojili tri boda i nastavili trku za titulu sa gradiškom Kozarom i trebinjskim Leotarom – nastavlja Bujić.

Strateg Prijedorčana smatra da je najvažnije iz svega izvući pouke pred naredna iskušenja, koja neće biti nimalo laka.

-Biće još dosta ovakvih utakmica, jer pola lige se bori za opstanak, a druga polovina za vrh. Zato će se svakom novom ispitu morati prilaziti sa maksimalnom ozbiljnošću i spremnošću da se bori do posljednjeg atoma snage – zaključio je Bujić.

N.Đerić/A.Drakulić – www.prijedordanas.com