Fudbaleri Leotara su u sklopu 31. kola Premijer lige BiH na svom terenu remizirali protiv Rudara iz Prijedora, a konačan rezultat ovog susreta glasio je 2:0.

U uvodnim minutama ovog meča nije bilo uzbuđenja, te se većinom igralo na sredini terena, a prva prava ozbiljna prilika je za domaću ekipu stigla u 19. minuti.

Todorović je sjajnim udarcem pogodio prečku, pa je tako propala odlična prilika za Leotar, a samo nekoliko minuta kasnije je Santrač pokušao savladati protivničkog golmana, ali u tome nije upsio.

Gosti su nakon toga uspostavili inicijativu na terenu, prijetili su golmanu Leotara, ali igrači kluba iz Prijedora nisu mogli doći do gola, pa tako do kraja prvog poluvremena nije bilo više ozbiljnih prilika.

Leotar je bio nešto agilniji na startu drugog poluvremena, a u 50. minuti je Sadiku intervenisao ispred svog gola. Sedam minuta kasnije se otvorila nova šansa za klub iz Trebinja. U prodoru je bio Milović, koji je centrirao, ali je loše šutirao.

U 65. minuti Santos je imao odličan prodor po svojoj strani, ali je na kraju Puletić uhvatio loptu u ruke ispred jednog igrača Leotara. Igrala se 72. minuta kada je Leotar imao veliku šansu, a stativu je pogodio Sekulović, ali je rezultat na semaforu ostao 0:0.

Četiri minute kasnije je Leotar stigao do vodstva, a u listu strijelaca se upisao Dujaković, da bi u finišu utakmice na 2:0 povisio Krstovski kada je protivničku mrežu pogodio sa bijele tačke.

FK Leotar – FK Rudar Prijedor 2:0 (Dujaković 76′, Krstovski 90′)

sport1.oslobodjenje.ba