Dotrajali drveni stubovi i problemi sa snabdijevanjem strujom već duže vrijeme muče stanovnike Ljubije kod Prijedora. U zaseoku Ikanovići i malo jači vjetar stanovnike ostavlja u mraku. Od nadležnih decenijama stižu samo obećanja.

Drvene bandere nakrivljene i dotrajale, slika je koja bode oči u naselju Ikanovići u Ljubiji kod Prijedora. Neke od bandera su tako blizu kuća da postoji strah da će se na njih i srušiti.

Mještani decenijama ukazuju nadležnima na problem, međutim svaki put umjesto rekonstrukcije elektro mreže, dobiju novo obećanje.

„Ja sam pokušavala i 20 puta sam u godini dana otišla u Elektro. Oni obećaju termin da će doći, međutim ništa. Na kraju nemaju sredstava i imaju prioritete u drugim svrhama”, kaže Seka Ikanović mještanka Ljubije.

Prema njenim riječima pedeset godina niko nije prišao da vidi kakvo je stanje. “Naš je objekat ugrožen od ove bandere“, pokazuje ona.

Milan Hudik, mještanin Ljubije, takođe ukazuje na te probleme i navodi da su bandere zavezane za bagrem i znate onda, kaže on, koliko je sati.

Dodaje da kod manjeg snijega ostaju bez struje, a električarima treba dva dana da izađu na teren

“Zbog dotrajalosti bandera nadležni umjesto postavljanja novih vežu stare za obližnje drvo kako se ne bi srušile na kuću”, tvrde mještani.

Ponekad i sami tako moraju, samo da, kako kažu, struje ima.

“Nek malo duguješ za struju, onda su oni ažurni što se toga tiče. Odmah dolaze da isključe. Stvarno to nije u redu“, kaže Mara Komosar mještanka Ljubije.

Mještani se žale da kada vjetar duva, iskre su po žicama jer se motaju jedna uz drugu…

Oni tvrde da bi se problem trajno rješio potrebno je rekonstruisati oko 800 metara elektro mreže.

Pitaju u kojem su oni to vijeku… iima li života za njih u tom naselju.

Iz elektrodistribudije Prijedor kao i Elektroprivrede Republike Srpske nisu odgovorili na pitanja novinara BN TV, kao ni na pitanja mještana zašto plaćaju račune za struju kada niko od nadležnih ne dolazi da postavi nove betonske stubove?

Pitaju se da li će se neko od nadležnih konačno udostojiti i riješiti tridesetogodišnji problem zabrinutih mještana Ljubije i kada će nadležni shvatiti da su dužni da pomognu svojim korisnicima?

rtvbn.com