Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće sutra odluke o cijeni komunalnih usluga vodosnabdijevanja, kanalizacije i odvoza otpada.

NJima je predviđeno uvođenje fiksnog i varijabilnog dijela za vodu i kanalizaciju i povećanje prosječnog računa za domaćinstva za devet odsto, za industriju i zanatski sektor za 4,95 odsto i za budžetske potrošače 6,4 odsto.

Predviđeno je i da se cijena odvoza otpada za domaćinstva sa sadašnjih 0,133 KM po metru kvadratnom uveća na 0,158 KM po kvadratnom metru, što bi značilo u prosjeku uvećanje mjesečnog računa za 1,75 KM sa uračunatim PDV-om.

Na dnevnom redu su prijedlozi odluka o dodjeli nagrada i priznanja grada i o imenovanju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor, sedam tačaka iz oblasti prostornog uređenja, revidirani plan kapitalnih investicija, informacija o rezultatima mjerenja zadovoljstva građana javnim uslugama i prijedlog rješenja o imenovanju članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama.

Pred odbornicima će se naći informacija o izboru i realizaciji projekata nevladinih organizacija u 2021. godini, program upotrebe sredstava od boravišne takse za ovu i realizacija tog programa za prošlu godinu te izvještaj Turističke organizacije o radu za prošlu i program rada za ovu godinu.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

SRNA