Obdukcijom tijela Radenka Bašića utvrđeno je da je preminuo usljed razorenja mozga, a pogođen je jednim hicem u potiljak, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Ubijen načelnik krim policije: U toku potraga za ubicom u Prijedoru – FOTO

Prema našim informacijama nisu pronađene druge povrede ubijenom načelniku Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor.

“Jedini motiv je njegov posao”: Načelnik policije u Prijedoru o brutalnom ubistvu Radenka Bašića – FOTO/VIDEO

Izvor blizak istrazi je potvrdio da je Bašić pogođen s leđa i da se navjerovatnije radi o hicu ispaljenom iz pištolja kalibra 7.65 milimetara.

– Žrtva je preminula na licu mjesta i nije mu bilo spasa. Ne može se govoriti s koje je udaljenosti pogođen – rekao je naš izvor.

Dan nakon ubistva načelnika Bašića: Policija i dalje na mjestu likvidacije, građani u šoku, zastave spuštene na pola koplja – FOTO

Bašić je usmrćen juče u 6.53 čaova u pješačkoj zoni u Prijedorskom naselju Pećani, nedaleko od zgrade u kojoj je živio. Prema nezvaničnim informacijama ubica je Bašića navjerovatnije čekao na pješačkoj stazi te mu prišao s leđa i pucao u glavu.

Mjesto ubistva se nalazi na livadi neposredno kod manjeg mosta preko jedno kanala koji prolazi između nekoliko zgrada u blizini Osnovne škole „Dositej Obradović“ u naselju Pećani. Izvor blizak istrazi je kazao da je ubica nakon zločina pobjegao od Bašića kroz naselje Pećani u pravcu takozvanih boračkih zgrada u Prijedoru i zgrade gdje je živio Bašić.

“Preduzimaju se sve mjere da se nađe počinilac”: Istragu ubistva Radenka Bašića preuzelo Republičko tužilaštvo

Kako saznajemo mještani naselja Pećani su neposredno naklon ubistva vidjeli čovjeka u crnoj jakni s kapuljačom kako bježi.

Tokom istrage ovog slučaja privedeno je više osoba radi provjeravanja alibija i drugih informacija bitnih za pronlazak izvršioca ubistva.

“Napad na policiju je napad na državu”: Više osoba privedeno zbog ubistva policijskog načelnika Radenka Bašića

Za danas je najavljena i konferencija za novinare u Policijskoj upravi Prijedor na kojoj će biti saopštene informacije o dosadašnjoj istrazi.

U Srpskoj sutra dan žalosti zbog brutalnog ubistva Bašića

U Republici Srpskoj sutra će biti Dan žalosti zbog brutalnog ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića, odlučila je danas Vlada Republike Srpske.

Ubistvo u Prijedoru težak udar i napad na Republiku Srpsku – FOTO/VIDEO

Vlada je na telefonskoj sjednici donijela zaključak prema kojem će na institucijama Republike Srpske sutra biti istaknute zastave na pola koplja, biti otkazane manifestacije kulture i prilagođene sportske manifestacije datom trenutku, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Ubica mu prišao s leđa: Detalji ubistva načelnika krim-policije u Prijedoru – FOTO/VIDEO

Glas Srpske