Došao je momenat da Omarsku napusti Branko Rosić, naše dijete, igrač koji je prohodao na stadionu Omarske, prošao apsolutno sve selekcije i bio jedan od ključnih sudionika poslednjih najvećih uspjeha.

Njegove igre nisu prošle nezapaženo i bilo ga je nemoguće zadržati ove zime u Omarskoj. Na njegov lični zahtjev, upravni odbor kluba je jednoglasno donio odluku da mu se izađe u suret i dozvoli da karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

Branko je za Omarsku debitovao 26.marta.2014.godine. Na svom debiju protiv Gomionice je postigao gol sa 16 godina, dva mjeseca i devet dana i tako postao najmlađi strijelac u istoriji kluba. Za plavi dres odigrao je ukupno 169 utakmica i postigao 89 golova.

O daljem fudbalskom angažmanu Branka Rosića informacije ćemo imati u medijima uskoro. Iako klub ima svoj stav o svemu, nećemo ga iznositi. Povrijeđeni smo zbog činjenice da svako ko ima novac može uzeti igrača kojeg gradiš 15 godina, ali to je trenutno tako i možemo se samo nadati da će se nekada u budućnosti okolnosti promjeniti.

Branku zaista od srca želimo uspjeh u budućoj karijeri, da zaigra na velikoj sceni, jer svaki njegov uspjeh smatraćemo i našim, a vrata kluba su mu uvijek široko otvorena. Sretno Branko.

*Zbog naših članova i simpatizera, želimo da istaknemo da se FK Omarska zvanično obratila samo Sloboda iz Novog Grada za angažman Branka. Kako njegova želja nije bila da pregovara, na tome se sve završilo. Klubu se ni jedan drugi klub nije obratio i ponavljamo da raskid ugovora i ispisnicu dajemo isključivo na lični zahtjev Branka Rosića kao znak zahvalnosti za sve što je uradio za naš klub”.

FK Omarska