Policijski službenici Policijske uprave Prijedor realizujući akciju kodnog naziva „Talijan“ koja je bila usmjerena na rasvjetljavanje imovinskih krivičnih djela, dana 01.02.2022. godine izvršili su kriminalističku obradu više lica sa područja Prijedora i Banja Luke koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela „Razbojništvo“ i „Teška krađa“ počinjenih na području operativne nadležnosti Policijske uprave Prijedor.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice G.R. iz Prijedora učestvovalo u izvršenju krivičnog djela „Razbojništvo“ koje je počinjeno 25.07.2020. godine u mjestu Donja Bistrica kom prilikom je prijetnjom upotrebe vatrenog oružja od radnika benzinske pumpe otuđen novac.

Osumnjičeni je zajedno sa licima M.R. i D.K. iz Prijedora dana 12.10.2020. godine počinio i krivično djelo „Razbojništvo“ kom prilikom su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja nad radnikom obezbjeđenja, iz prostorija firme u krugu industrijske zone Celpak u Prijedoru otuđili novac.

Osumnjičena lica G.R. i M.R. su takođe 29.10.2020. godine učestvovala u pokušaju izvršenja krivičnog djela „Razbojništvo“, kom prilikom su počinili krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ na način da su na lokalnom putu u mjestu Niševići pokušali zaustavili vozilo kojim je upravljalo oštećeno lice, te tom prilikom upotrijebili vatreno oružje.

Utvrđeno je da su G.R. i D.K. u septembru i oktobru mjesecu 2020. godine u Kozarskoj Dubici počinili dva krivična djela „Teška krađa“ od kojih jedno u pokušaju. Izvršenjem krivičnog djela „Teška krađa“ osumnjičeni su iz kuće oštećenog lica otuđili vatreno oružje.

Nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

Osumnjičeni G.R. i M.R. su trenutno nedostupni policijskim službenicima i za istima će biti raspisana potraga.

PU Prijedor
Foto – ilustracija