Zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević razgovarao je danas u Prijedoru sa vršiocem dužnosti direktora Zavoda za statistiku Republike Srpske Darkom Milunovićem koji je najavio zajednički rad na ideji da se u narednoj godini u Prijedoru otvori područno odjeljenje republičkog Zavoda za statistiku.

“Pored mnogo tema o kojima smo pričali, u fokusu su bili neki statistički pokazatelji i činjenica da je ne tako davno, Prijedor po broju stanovnika bio drugi grad po veličini u Republici Srpskoj, a danas je uslijed raznih migracija, bilo prirodnih ili vještačkih, pao na treće mjesto”, izjavio je Milunović novinarima.

On je dodao da je tema razgovora pored saradnje u narednom periodu bila i ekonomski i demografski pokazatelji po kojima Prijedor nije odmah iza Banjaluke, što je intencija i cilj.

“Ono na čemu ćemo raditi u godini koja dolazi da pokušamo u Prijedoru, kao što ima i u drugim većim gradovima u Republici Srpskoj kao što su Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Istočno Sarajevo i Trebinje da napravimo područno odjeljenje Zavoda za statistiku pa će nam to biti zadatak u narednom periodu”, istakao je Milunović.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević je nakon razgovora novinarima izjavio da je Gradska uprava Prijedor apsolutno opredjeljena za saradnju sa svim republičkim institucijama i višim nivoima vlasti Republike Srpske.

“Tako smo se dosad ponašali i tako ćemo se ponašati i ubuduće”, rekao je Kovačević.

prijedorgrad.org