Delegacija grada Prijedor posjetila je FK Bratstvo – Kozarac kako bi se upoznala sa aktivnostima kluba i aktuelnim radovima na rekonstrukciji i proširenju stadiona ovg kluba.

Fudbalski klub “Bratstvo” osnovan je 1931.godine i ovo je prava rekonstrukcija stadiona u ovom obimu od osnivanja kluba.Klub se takmiči trenutno u Regionalnoj ligi Republike Srpske-Zapad.

Ukupan iznos uloženih sredstava u dosadašnju rekonstrukciju iznosi oko 150.000 KM. Uložena su vlastita sredstva te sredstva prikupljenja od donatora i prijatelja kluba.

U delegaciji Grada bili su: Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine grada, Igor Kneginjić, potpredsjednik Skupštine grada i Monja Kasalović, v.d.načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti.

“Grad Prijedor iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za ovu oblast, a u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti će nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji svih vidova sporta u našem gradu. U prošlogodišnjem gradskom budžetu za podršku sportu izdvojeno je 1.175.957 KM a rebalansom budžeta za ovu godinu planirana su sredstva u iznosu od 1.884.000 KM. Klubovi koji okupljaju veliki broj djece, omladine i promovišu prave sportske vrijednosti uvijek mogu da računaju na podršku Grada Prijedor. Iz tih razloga i Fudbalskom klubu “Bratstvo” biće dodijeljena novčana sredstva iz gradskog budžeta za rekonstrukciju fudbalskog terena”, izjavio je nakon ove posjete predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović.

prijedorgrad.org