Okružni sud u Prijedoru poništio je odluku prijedorske Skupštine grada o razrješenju Gordane Jekić dužnosti direktora Javne ustanove Dječiji vrtić “Radost”.

U presudi se navodi da je Skupština grada Prijedora prilikom razrješenja Jekićeve počinila povrede više odredaba Zakona o upravnom postupku.

I u oktobru 2019. Skupština grada razriješila je prvi put Jekićevu dužnosti direktora javne predškolske ustanove u Prijedoru, a marta 2020. Okružni sud Prijedor poništio je tu odluku kao protivnu Zakonu o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, Zakonu o upravi lokalnoj samoupravi, Statutu grada Prijedora i Zakonu o upravnom postupku.

Okružni sud u Prijedoru poništio je odluku Skupštine grada Prijedora o razrješenju Duška Rajilića dužnosti direktora Sportske dvorane „Mladost“ Prijedor.

U presudi se navodi da je Skupština grada Prijedora prilikom razrješenja Rajilića „počinila povredu odredaba upravnog postupka“.

I Jekićevu i Rajilića Skupština grada razriješila je dužnosti na sjednici održanoj 15. marta ove godine. Sud je naložio Skupštini grada da tužiocima nadoknadi troškove upravnog spora.

Presudu u slučaju vrtića Okružni sud donio je 2. novembra, a u slučaju dvorane dan kasnije. U oba predmeta sudija je Nedeljka Eror.

Presuda Duško Rajilić

Presuda Gordana Jekić

Tekst – SRNA
Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – srpskainfo.com