Izložba Božidara Mandića, sastavljena od prirodnih eksponata kao što kamen, drvo, balega, biće otvorena u petak 22. oktobra u 19 časova.

Radovi ovog multimedijalnog umjetnika iz Srbije, koji je poznat kao osnivač “Porodice bistrih potoka” – najstarije srpske eko – umjetničke komune na planini Rudnik, govore “o potrebi da zaustavimo survavajući tok civilizacije i kažemo joj – STOP!” Izložba će biti dostupna do 22. novembra ove godine.

Dan kasnije, 23. oktobra, na ta tribini u istom prostoru i sa početkom od 19 časova, autor Božidar Mandić predstaviće svoje filmove, knjige, filozofiju življenja i borbu za planetu i pojedinca.

Božidar Mandić je rođen prije 69 godina u Novom Sadu. U proljeće 1977. godine u selu Brezovica na planini Rudnik osnovao je prvu srpsku eko komunu pod nazivom “Porodica bistrih potoka”. Napisao je 25 knjjiga, režirao tridesetak avangardsnih pozorišnih predstava i imao dvadeset samostalnih izložbi. Održao je preko 300 tribina na kojima je govorio i razgovarao sa posjetiocima o pitanjima podivljale tehnologije i adolescentne nauke. Njegova borba za planetu i pojedinca ne prestaje.