Omarska: Krupa 0:0

Omarska
Stadion FK Omarska
Sudija: Mazić Slaviša (Vlasenica)
Gledalaca: 800
Žuti kartoni: Lajić, Panić (Omarska) Mitrović, Vukčević (Krupa)

Omarska:
Trninić 7, Romanić B 6,5, Rosić 7, Romanić Darko 6 (Marmat -), Panić 7, Grahovac 6,5, Anđić 6,5 (Ratković -), Romanić Dragan 6,5, Jaćimović 6,5 (Krecelj -), Lajić 6,5, Vračar 7 (Gavranović -)
Trener: Milenko Vuleta

Krupa:
Milošević 7, Bubić 6,5, Blažević 6 (Raković -), Rudan 6,5, Perović 6,5, Babić L. 6 (Nikodinović -), Đekić 6,5, Vukčević 7, Babić N. 6,5, Mitrović 6,5, Vidović 7
Trener: Ilić Vladimir

Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja iako je završen bez golova. Viđena je prava muška igra, sa mnogo prilika sa obe strane i samo su nedostajali golovi da publika u potpunosti zadovoljna napusti stadion u Omarskoj.

Golova nije bilo, što zbog nespretnosti napadača, što zbog odličnih odbrana oba golmana, a na kraju i zbog velike greške pomoćnog sudije koji je u 75.minutu poništio regularan pogodak Omarske.

Krenimo redom. I ova utakmica je odigrana pred prepunim tribinama, publika je i na ovoj utakmici bila zaista dvanaesti igrač Omarske i bodrila domaće igrače koji su se borili svih 90 minuta i nedostajalo je malo sreće ali i koncetracije kod pomoćnog sudije, pa da Omarska dođe do sva tri boda.

Igralo se napadački sa obe strane. Prvu priliku je propustila Omarska u 11.minutu. Panić je snažno šutirao iskosa sa desetak metara, ali je Milošević odbranio taj udarac. Gosti uzvraćaju u 19.minutu. Blažević se našao u dobroj situaciji, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao visoko iznad gola. U 23.minutu odlična akcija Omarske, lopta dolazi do Vračara koji je šutirao sa ruba šesnaesterca, ali njegov udarac je izblokiran i lopta je završila u korneru.

U samom finišu poluvremena dosta uzbuđenja. Prvo je golman Milošević kratko odbio jednu loptu, na nju je natrčao Rosić, ali Milošević brani njegov pokušaj. Na drugoj strani Perović je izašao sam pred Trninića, ali Trninić je zaustavio njegov udarac.

U drugom poluvremenu viđena je i dalje otvorena igra od obe ekipe, ali je Omarska imala bolje prilike. Gosti su najozbiljnije zaprijetili preko Babića, koji je šutirao sa desetak metara , ali visoko iznad gola.

Sa druge strane treba izdvojiti dobru akciju Anđić – Rosić, lopta je na kraju ubačena pred gol Krupe, ali je Jaćimović zakasnio za djelić sekunde i nije uspio ugurati loptu u mrežu.

I onda u 75.minutu, Jaćimović je sjajno proigrao Gavranovića, koji je umakao odbrani Krupe i savladao Miloševića za erupciju oduševljenja. Međutim, nakon dužeg premišljanja pomoćni sudija je podigao zastavicu i signalizirao ofsajd poziciju, pa je gol poništen. Izazvalo je to buru protesta i igrača i navijača Omarske, a prema svim snimcima djeluje da je gol bio regularan i da je Omarska oštećena.

Bilo kako bilo, gol je poništen, nijedna ekipa do kraja nije uspjela postići gol i utakmica je završena bez golova. I pored tog, gledaoci su uglavnom zadovoljni napustili stadion, jer su vidjeli jednu borbenu utakmicu, punu tempa, dvije ekipe koje su ostavile poslednji atom snage da dođu do pobjede i mnogo uzbuđenja pred oba gola. Omarska je tako prekinula niz Krupe od devet uzastopnih pobjeda, a nastavila svoj niz od dvije godine bez poraza na domaćem terenu.

Krupa je pokazala da je zasluženo lider prvoligaškog karavan, ali je i Omarska pokazala da se ravnopravno može nositi i sa najboljim ekipama u Prvoj ligi RS. Čak, štaviše, Omarska je bila bliža pobjedi. Može se slobodno reći da je ovo bio još jedan istinski praznik fudbala u Omarskoj.

Osim toga, treba izdvojiti da je Anando Krecelj odigrao 354. utakmicu za Omarsku i na taj način se izjednačio na vrhu liste po broju odigranih utakmica za Omarsku sa Miljević Miliborom i Nišević Dejanom. Zaista je kuriozitet da sva tri igrača u ovom trenutku imaju po 354 odigrane utakmice.

Takođe, Klub se zahvaljuje Rosić Slaviši i Anđić Milici koji su se vjenčali i počastili igrače obje ekipe večerom po završetku utakmice. Mladencima koji su djeca legendi našeg kluba želimo sretan brak i još jednom se zahvaljujemo.

U sljedećem kolu Omarska gostuje u Derventi, a Krupa dočekuje Slogu iz Doboja.

FK Omarska