Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad Policijske uprave Prijedor, dana 11.08.2021. godine u mjestu Rudice opština Novi Grad, u okviru planskih preventivnih aktivnosti za 2021. godinu, učestvovali su u kampanji pod nazivom „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom.“ koja se sprovodi u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske.

Policijski službenici zajedno sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske i Auto moto društva iz Novog Grada, ukazali su vozačima traktora na obavezu poštovanja propisa i korištenja žutog rotacionog svjetla prilikom učestvovanja u saobraćaju, sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje ova kategorija vozila, ali i zaštite svih drugih učesnika u saobraćaju.

Zajedničkim aktivnostima, vozačima traktora uručena su žuta rotaciona svjetla, svjetloodbojni prsluci i promotivni letak sa nazivom kampanje „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom.“ koji sadrži upute i mjere koje je potrebno preduzeti na traktoru i radnim mašinama, prije i prilikom učestvovanja u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da u sezoni obavljanja poljoprivrednih radova, kada je učestalo kretanje traktora i radnih mašina na javnim putevima, poštuju saobraćajna pravila i propise, da vožnju prilagode uslovima i stanju na kolovozu, da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo. Posebano se apeluje na vozače traktora da ne konzumiraju alkohol prije vožnje i da ne daju traktor na upravljanje licima koja nemaju prava a upravljanje ovom vrstom vozila.

Podsjećamo da je u toku kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“.

PU Prijedor