Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske predali su danas Tužilaštvu BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlašten promet opojnim drogama”, osam lica koja su lišena slobode u operativnoj akciji “Argentina”.

“U akciji koja je realizovana juče uz podršku pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona, lišeni su slobode: D.J. i A.M. iz Prijedora, S.К. i A.R. iz Austrije, A.К. iz Кosova, M.B. iz Кljuča, te S.D. i D.G. iz Banjaluke.

Lica se sumnjiče da su navedna krivična djela izvršila u periodu od aprila do juna ove godine. Policijski službenici MUP-a Srpske u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Unsko-Sanskog kantona izvršili pretrese na više lokacija i tom prilikom pronađena je određena količina opojne droge kokain, kao i drugi predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi”, navode iz MUP-a.

Kako ATV nezvanično saznaje, Dejan Jaćimović je organizovao grupu koja je na području EU, radi dalje prodaje, kupovala i neovlašteno vršila međunarodni prenos kokaina. Kako nezvanično saznajemo, pripadnici grupe Sarah Krasnić i Anil Pamadani (Austrija), Ahmet Burniku (KiM), Admir Marković, Muhamed Bajrić (BiH), su u dogovoru sa Jaćimovićem preuzimali kokain na području Austrije i Hrvatske, a potom drogu prenosili preko granice do Jaćimovića.

Jaćimović je kokain držao i prodavao, sve do juče kada je uhapšen na području Bihaća.

ATV nezvanično saznaje da je Jaćimović juče predao drogu radi dalje prodaje, Nikoli Gauku i Siniši Dragičeviću, koji su nakon preuzimanja droge uhapšeni, a prilikom pretresa kod njih je pronađena droga koju su preuzeli od Jaćimovića.

Nakon hapšenja izvršen je pretres kuće koju su Jaćimović i njegova supruga Sarah Krasnić unajmili, a prilikom pretresa pronađeni su tragovi korištenja kokaina, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku

ATV BL