proljetno uredjenje gradaU toku je akcija „Proljetno uređenje grada“ koja će trajati do kraja mjeseca. Komunalci su počeli sa odvozom kabastog otpada, pa podsjećaju građane da do 14. aprila imaju priliku da se besplatno riješe dijelova namještaja, kućanskih aparata i sličnog. Milka Grbić, rukovodilac Radne jedinice „Javna higijena“, preduzeća „Komunalne usluge“, kaže da su građani veoma zainteresovani za odvoz kabastog otpada.

– U navedenom periodu, u gradskoj zoni kabasti otpad treba odlagati pored kontejnera, ali ne na saobraćajnice. Odvoz u prigradskom i seoskom području će se vršiti po rasporedu redovnog odvoza smeća. Ne praktikujemo odvoz guma, jer to je usluga koja se vrši naknadno i ima svoju cijenu – kaže Grbićeva.

Proljetno uređenje podrazumijeva čišćenje grada i zelenih površina oko škola, stambenih i poslovnih objekata, ulica, trotoara, obala rijeka i drugih neuređenih površina. Biće obezbijeđene i sadnice cvijeća i ukrasnog grmlja, te klupe i korpe za uređenje škola i mjesnih zajednica. Akcija proljetnog uređenja grada se odvija u saradnji sa Gradskim odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove, a u tu svrhu je obezbijeđeno 20 hiljada maraka. Organizatori se nadaju da će građani vlastitim primjerom dati doprinos i time opravdati moto akcije „LJepši i čistiji grad treba da bude briga svih nas“.

Kozarski vjesnik