Grad Prijedor
Gradonačelnik
Kabinet gradonačelnika

Broj: 02-sl/33/21
Datum:28.4.2021.godine

Saopštenje za javnost

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović i v.d.načelnika Odsjeka za inspekcijske poslove Aleksandar Bradić te postupajući vodni inspektor Sandra Ćuđić i izvršni direktor za tehničke poslove ” Vodovoda” Dragan Stamenić obišli su danas mjesto na obali rijeke Miloševici/iza Kolektora/ gdje se pojavila naftna mrlja.

Riječ je o onečišćenju vode o kojima su nadležni obaviješteni po prijavi građana okolnog područja.

Shvatajući ozbiljnost situacije, a po nalogu gradonačelnika Prijedora, nadležne službe su locirale sve odvodne cijevi privrednih subjekata sa tog područja i pristupilo se provjeri načina na koje ti privredni subjekti vrše odvod otpadnih materija koje završavaju u rijeci Miloševici.

Uvidom na licu mjesta utvrđeno je da se određeni propisi ne poštuju te se iz Gradske uprave upućuje apel svim privrednim subjektima da se ovakve i slične situacije ne bi trebale ponavljati. Ovdje je u pitanju svijest i savjest svih potencijalnih zagađivača te će u narednom periodu nadležna inspekcija , po nalogu gradonačelnika, pojačati nadzor nad tim pojavama kako se ovakve stvari ubuduće ne bi dešavale.

Kabinet Gradonačelnika
Služba za informisanje