U ambulanti porodične medicine u prijedorskom naselju Urije danas je počela vakcinacija protiv kovida-19 građana starijih od 65 godina.

Sedamdesetogodišnji Milorad sa Pećana prvi je primio rusku vakcinu Sputnjik V.

Načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor Milica Otković rekla je da se za imunizaciju do sada prijavilo 2.187 naših sugrađana koji pripadaju ovoj populaciji.

-Svi građani stariji od 65 godina koji dođu na vakcinaciju biće pregledani od strane ljekara koji će utvrditi da li smiju primiti vakcinu ili ne, a za 21 dan biće pozvani na revakcinaciju – rekla je Otkovićeva.

Ona je dodala da se imunizacija lica nastavlja tokom sljedeće sedmice.

Početku vakcinacije u Prijedoru prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

On je pozdravio početak ove aktivnosti u našem gradu.

-Drago mi je da se prema broju prijavljenih vidi da su građani osjetili potrebu i značaj vakcinacije. Ovim poutem pozivam i one građane starije od 65 godina, koji se nisu prijavili do sada, da to učine kako bi što prije dobili vakcinu – rekao je Pavlović.

On se zahvalio Ministarstvu zdravlja Republike Srpske i Domu zdravlja Prijedor koji su brzo reagovali i već krenuli već sa imunizacijom.

Pavlović je rekao da će se tokom trajanja vakcinacije protiv kovida-19 pronaći drugi prostor kako bi sam proces odvijao brže, jer je porodična ambulanta u naselju Urije alternativna lokacija.

-Čim se intenzivnije krene sa vakcinacijom biće određen adekvatniji prostor kako bi što više građana mogli da budu vakcinisani. Za sada je u opticaju dvorana “Mladost”, ali će se konačna odluka donijeti kada bude bio poznat broj prijavljenih građana za vakcinaciju – dodao je Pavlović.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com