Broj zaraženih virusom korona na području Prijedora varira, a trenutno je pozitivno 36 osoba, dok su u izolaciji 122, rekla je načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Milica Otković.

Otkovićeva je precizirala da je do sada 5.871 lice izašlo iz zdravstvenog nadzora, da je ukupan broj oporavljenih 1.064, a ukupno umrlih 73.

“Nadam se da se polako smiruje i vidjećemo ubuduće kako ide”, rekla je ona novinarima nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru Andrija Vukotić naveo je da na kovid odjeljenju glavnog objekta bolnice ima 29 pacijenata, a u kovid bolnici 18.

Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su dva pacijenta, a 23 na kiseoničkoj potpori.

“Iz Prijedora je 30 pacijenata, iz Novog Grada osam, iz Kozarske Dubice pet, iz Oštre Luke tri i iz Krupe na Uni jedan. Na sreću, u posljednja 24 časa nije bilo umrlih”, rekao je Vukotić.

Štab se danas upoznao o obavezujućoj instrukciji koju je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske dostavilo gradonačelniku Prijedora, a kojom se ukazije na ozbiljnost epidemiološke situacije i važnost poštovanja propisanih mjera.

Štab je upoznat sa obavezom kontinuiranog rada komunalne policije i potrebe povećanja broja komunalno-inspekcijskih nadzora nad poštovanjem propisanih mjera.

SRNA
Foto – prijedorgrad.org