Fudbaleri Rudar-Prijedora, koji borave na pripremama u Medulinu, u subotu, 6. februara, otputovali su u Umag gdje su odigrali pripremnu utakmicu sa NK Sesvete iz Zagreba. Zagrepčani su pobijedili rezultatom sa 2:0.

Golovi su se desili kada je na terenu bio podmlađeni tim Rudara, i plod su grešaka žuto-plavih. Prvi gol je postignut sa bijele tačke, nakon dosuđenog penala pri izvođenju kornera, a drugi se desio nakon greške u dodavanju na sredini terena, i uspiješne kontre NK Sesvete.

NK Sesvete iz Zagreba se takmiči u 2. HNL.

Trener Rudara, Boris Savić, rekao je sledeće: “Odlična provera za nas protiv ekipe koja je u vrhu druge lige Hrvatske i kojoj je ovo danas bila generalna proba, jer im liga kreće sledeći vikend. Igrali smo sa dva tima po poluvreme. Mogu reći da smo prvo poluvreme bili dominantni, napadali, ali nažalost nismo uspeli da postignemo pogodak. Drugih 45 minuta smo odigrali slabije, međutim, smatram da je za mlade igrače koji su ušli u drugih 45 minuta (5 juniora) to ogromno iskustvo i da kroz ovakve utakmice mogu samo da napreduju.”

Kapiten Nemanja Pekija smatra da smo zaslužili bolji rezultat: “Igrali smo protiv jednog izuzetno teškog protivnika kojem sledeće sedmice počinje prvenstvo. Odlično smo izgledali na terenu u većem dijelu utakmice, a mali pad se osjetio kad su ušli mlađi momci i mislim da rezultat ne oslikava prikazani odnos snaga na terenu.”

rudar-prijedor.com