rudar prijedor-dugopolje (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora poraženi su u prvoj pripremnoj utakmici koju su odigrali na pripremama u Makarskoj.

Bolja od Prijedorčana bila je ekipa NK Dugopolje, član Druge HNL, rezultatom 1:0 (0:0).

Jedini pogodak postignut je sredinom drugog dijela igre. Ekipa iz Dugopolja je izvela slobodan udarac, lopta je nezgodno odskočila ispred golmana Kozića koji je ipak uspio odbraniti, odbrana Prijedorčana slabo reaguje pa je jedan od igrača Dugopolja pritrčao i postigao pogodak.

-Solidno smo igrali, u prvom dijelu imali i zrelije šanse koje nismo iskoristili, pa nas je protivnik „kaznio“ za promašaje. Kojić je imao situaciju „1 na 1“ sa golmanom Dugopolja, a Kantar je odlično šutirao sa 20-ak metara, oba puta je čuvar mreže dobro reagovao. Kod primljenog gola smo napravili bespotreban prekršaj a potom i loše reagovali na odbijenu loptu, pa je jedini gol stigao kao posljedica vezanih grešaka – rekao je Saša Keranović, pomoćni trener Rudar-Prijedora.

rudar prijedor-dugopolje (3)Treba reći da su svi igrači koji su otputovali na pripreme dobili šansu osim Čedomira Ćuluma koji je pošteđen zbog lakše povrede koju je „zaradio“ u duelu sa Proleterom iz Teslića.

Rudar-Prijedor trenira na travnatom igralištu u Tučepima i terenu sa plastičnom podlogom u Makarskoj a Prijedorčani imaju i teretanu na raspolaganju.

Naredni protivnik Rudar-Prijedora u srijedu će biti ekipa Mladosti iz Kaknja, član Prve lige Federacije BiH u kojoj se bori za sam vrh tabele.

Dugopolje
Šolić, Vojković, Bilić, Bandalo, Tokić, Režić, Gale, Adriano, Lagator, Serdarušić, Đani
Još su igrali: Jurić, Ževrnja, Gubić, Žižić, Klarica, Zulum, Krstulović, Plazibat, Vugdelija
Trener: Mario Smodlaka

Rudar-Prijedor
Kozić, Saničanin, Pekija, Šodić, Kukavica, Arežina, Burazor, Kantar, Kojić, Pavković, Ristić
Još su igrali: Reljić, Marić, Hamzić, Vranješ, Mrkić, Miličević, Gavranović, Despotović, Nišević
Trener: Zoran Bujić
rudar prijedor-dugopolje (4) rudar prijedor-dugopolje (5) rudar prijedor-dugopolje (6) rudar prijedor-dugopolje (2) rudar prijedor-dugopolje (7)