Predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Tubin izjavio je večeras da u prostorijama Policijske uprave Prijedor zajedno sa odbornikom u Skupštini grada Prijedora Predragom Starčevićem doživio „neviđenu torturu“.

„Moj odbornik Predrag Starčević je dobio batine u policiji. Ja sam udaran gdje sam jedva uspio dobiti broj značke policajca koji me je tukao, koji je sa mene otkinuo dugme i koji je pokušao izvršiti još gore stvari, ali uspjeli smo se odbraniti. Želim pohvaliti komandira koji je zaustavio mnogo veću štetu“, rekao je Tubin novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je bio na jednom sastanku kada je dobio poziv od Starčevića koji mu je rekao da je zatvoren u policiji i da ga tuku.

„Oteli su mu telefon, sve su mu oteli. Došao sam u policiju da pitam šta je bilo. Deset policajaca je skočilo na mene. Tukli su nas gdje ne možemo dokazati, jer su to radili profesionalci“, dodao je Tubin.

Na pitanje zašto je Starčević priveden, Tubin je odgovorio da je to bilo „zbog nekog malog nereda kojeg je imao on i neki policajac neistomišljenik“.

„Ima za to kazna, novčana, i ima sud, to stoji, ali niko nema prava da tuče građane Prijedora“, rekao je Tubin, ističući da je konferenciju za medije htio održati ispred zgrade PU Prijedor, ali da mu to nije bilo dozvoljeno, pa se stoga medijima obratio na trotoaru s druge strane ulice.

Iz PU Prijedor najavili su saopštenje za javnost u povodu ovog slučaja.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com