rudar prijedor-proleter-rezultatI u drugoj provjeri u okviru priprema za proljećni dio prvenstva Prve lige Republike Srpske Rudar-Prijedor, koji dijeli drugu i treću poziciju sa gradiškom Kozarom sa dva boda manje od lidera trebinjskog Leotara, je ostvario pobjedu.

Poslije prvoligaša FBiH Podgrmeča iz Sanskog Mosta (3:0), savladan je još jedan komšija, član elite Srpske, Sloboda iz Novog Grada sa 3:1.

Šef stručnog štaba Zoran Bujić pružio je priliku svim raspoloživim snagama, izuzimajući prehlađenog golmana Dalibora Kozića i posljednju prinovu, napadača Danka Pavkovića iz Inđije.

Centralna figura susreta bio je dvostruki strijelac Vedran Kantar, koji je u dva meča postigao tri gola.

Potvrdilo se da kad je Vedo raspoložen, i igra „rudara sa Sane“ umnogome zavisi od njegovog učinka.

-Zadovoljan sam izdanjem svoje ekipe, jer su momci odigrali onako kako sam i zamislio. Svakako da ima još stvari koje moramo popravljati, ali u jeku smo uigravanja svih linija i vjerujem da ćemo spremni dočekati nastavak prvenstva. Kada to kažem, mislim da će se ostvariti vizija da igramo agresivno i maksimalno borbeno od prvog do posljednjeg minuta – rekao je Bujić.

Ono što vrijedi istaći je da je u igri zeleno-crnih vidna brzina kojoj ton daju Bojan Burazor i Filip Arežina, iznoseći brzo loptu iz zadnje linije odbrane, uz to sa jednostavnim rješenjima u pokretanju akcija svog tima. Samim tim, lakše je i igračima po bočnim linijama (Nebojša Šodić, Emir Kukavica, Nemanja Marić) a posebno onim u samoj završnici, hitronogim Dejanu Kojiću i novajliji Njegošu Despotoviću, koji je ostavio odličan utisak. Siniša Radoja, kao i jesenas, pravi na sebi svojstven način pometnju u protivničkoj odbrani, a visoki špic Dragan Ristić, iako još nije zatresao mrežu, odvlači pažnju na sebe i ostvara prostor saigračima.

N.Đerić/A.Drakulić