zoran bujic-trener rudar prijedoraIako je bilo predviđeno da Rudar-Prijedor, u okviru priprema za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske, poslije provjere u kojoj su savladali Podgrmeča iz Sanskog Mosta (3:0) nisu imali novi test u Krupi na Vrbasu, protiv Jedinstva iz Bihaća, jer ga je prvoligaš FBiH otkazao, pošto ekspedicija Bišćana nije mogla da se uputi na meč zbog vremenskih neprilika.

-Moguće poteškoće prate pripreme u ovom periodu, pa i da se odlože zakazane utakmice, iako su one najbolji pokazatelj rada i daju mogućnost da se vidi kakva je forma igrača i dokle se stiglo – priča šef stručnog štaba zeleno-crnih Zoran Bujić.

Problemi su mogući i usljed povreda i bolesti?

-U duelu sa Sanjanima nismo mogli da računamo na golmana Nemanju Petrovića, prehladio se i kapiten Vedran Kantar – odgovara strateg „rudara sa Sane“, koga je, takođe, „spopao“ virus, ali je vodio trening svojih izabranika.

Pred ekipom su veliki izazovi, posebno u eliti Srpske, koja se na kraju sezone skraćuje.

-Svjestan sam zadataka koji me očekuju i da nije tako ne bih se prihvatio ove uloge. Spreman sam da se maksimalno posvetim radu sa svojim najbližim saradnicima Nedžadom Žerićem, Sašom Keranovićem, koji je koordinator rada Omaldinske škole i trenerom golmana Pericom Topićem – kaže Bujić.

Rudar-Prijedor je stigao do polufinala Kupa Republike Srpske, poslije prošlogodišnjeg trećeg izgubljenog finala.

-Kao igrač nisam uspio 2000.godine da osvojim vrijedan trofej u dresu Slobode iz Novog Grada, jer smo u finalu poraženi od gradiške Kozare (0:1), pa imam želju da do pobjedničkog pehara dođem sa klupe – naglašava Bujić.

Da li je dosadašnji bilans zimskog prelaznog roka, od devet pojačanja, ali i devet igrača koji su napustili klub, otežavajući?

-Sve što je u prelaznom roku urađeno, učinjeno je planski. Treba naglasiti da je bilo odlazaka i zbog želje pojedinih prvotimaca da i iz svojih razloga napuste naš klub. Bitno je da je sačuvan „kostur“ tima, upravo onih koji su bili nosioci igre – ističe novi trener Prijedorčana.

Dosta je mladih fudbalera koji su među kandidatima za najbolju postavu.

-Priključili smo prvom timu Nebojšu Mrkića, Nikolu Miličevića, Predraga Kovljena i Stefana Gavranovića, a razmišljam da još nekog od mladića „prekomandujem“ – dodaje „Buja“.

Vjerujete li u potencijal momaka prijedorske škole?

-Naravno da bezgranično vjerujem da imaju realne šanse da „odskoče“. Uostalom, to je prvo učinio Aleksandar Jovičić, potom su uspjeli Siniša Saničanin i Ajdin Redžić, za kojeg je prava šteta što nas je napustio, ali mu želimo mnogo uspjeha u redovima premijrligaša BiH, banjalučkog Borca – naglašava Bujić.

Da li u vašoj viziji dominira ono staro pravilo da su najbolji rezultati, kada se napravi dobar spoj iskustva i mladosti?

-Svakako, da je drugačija situacija, želja bi mi bila da u potpunost mladost stupi na scenu. Međutim, preveliki bi to bio teret, jer liga je na proljeće teška, bez obzira da li se bori klub za titulu ili ne, najviše je onih kojima bodovi znače u borbi za opstanak, posebno jer će biti smanjen broj članova prvoligaškog karavana – zaključio je Zoran Bujić, šef struke Prijedorčana.

N.Đerić/A.Drakulić