U Gaćanima kod Prijedora Marina Terzić, koja je kandidat SDS-a za odbornika u prijedorskoj Skupštini, u alkoholisanom stanju udarila je automobilom četrnaestogodišnju djevojčicu i pobjegla sa mjesta nesreće.

Djevojčica sa teškim tjelesnim povredama ostala je ležeći pored puta. Policija je nakon sat i po privela osumnjičenu kod koje je utvrđeno prisustvo 2,2 promila alkohola u krvi.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 20 časova kada se Terzićeva vraćala sa stranačkog skupa prijedorskog SDS-a. Automobilom je udarila djevojčicu i pobjegla.

Otac maloljetnice nije želio pred kamere, ali u telefonskom razgovoru rekao je da djevojčica ima teške povrede, a pred njom je i operacija vilice. Sa druge strane, mještani kažu, te večeri brojna auta, kroz naseljeno mjesto, vozila su velikom brzinom.

Policija je nakon sat i po od nesreće, privela SDS-ovu kandidatkinju za odbornika u Skupštini grada, Marinu Terzić.

– Mi smo pronašli lice i vozilo, te preuzeli sve mjere i radnje u cilju dokazivanja da je to lice sa tim vozilom izvršilo navedenu radnju – naveo je Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor.

Terzićeva danas nije odgovarala na naše pozive, a predsjednik Gradskog odbora SDS-a, Milan Tubin nije mogao da komentariše cijelu situaciju jer je, kako tvrdi, tek stigao sa godišnjeg odmora.

Ipak, na fejsbuk stranici SDS-a slika govori drugačije. Milan Tubin, prisustvovao je skupu pored rijeke Sane.

RTRS