Na području Prijedora trenutno je registrovano 21 lice sa pozitivnim testom na virus korona, 107 lica se oporavilo od oboljenja kovid-19, a 14 lica je preminulo, saopštio je danas Štab za vanredne situacije grada Prijedora.

“U kućnoj izolaciji je 41 lice, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.208 lica. U kovid bolnici smješteno je 10 lica od kojih sedam iz Prijedora, dva iz Kostajnice i jedno lice iz Novog Grada”, navodi se u saopštenju.

Štab je obavezao pravna i fizička lica i preduzetnike da se u potpunosti pridržavaju mjera koje je Republički štab za vanredne situacije donio za period do 3. avgusta, kao i obaveze korištenja zaštitne maske na otvorenom ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra, a nadzorne i kontrolne organe da intenzivno vrše kontrolu poštovanja mjera.

“Obavezuje se Tim Gradske uprave Prijedor za dezinfekciju da izvrši periodičnu dezinfekciju javnih površina i javnih objekata na području grada Prijedora. Zadužuje se Odjeljenje za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine da nabavi neophodna sredstva za dezinfekciju javnih površina i javnih objekata”, ističe se u saopštenju.

Iz gradskog štaba dodali su da je Republički štab za vanredne situacije dodijelio prijedorskoj bolnici 30 kompaktnih pulsnih oksimetara.

SRNA