avaz-hapsenje-dileri (1)Policija iz Prijedora uhapsila je šest osoba u okviru akcije “Kondor 1”, čiji je cilj suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela u oblasti zloupotrebe droge.

Prema nezvaničnim informacijama, u akciji koja je trajala od nedjelje do utorka na području Kozarske Dubice i Prijedora pali su Željko Kovačević (35), Mihajlo Stupar (41), Ranko Nikolić (42), Muhamed Seferović (39), Saša Ličanin (31) i Edin Kilić (40).

“Nezavisnim” je potvrđeno da je ovom akcijom obuhvaćena još jedna osoba, koja je zasad nedostupna policiji.

“Identitet te osobe ne može biti otkriven jer je veoma značajna za ovu akciju. Policija ima saznanja gdje se nalazi i vjerovatno će uskoro pasti u njihove ruke”, kazao nam je izvor blizak istrazi.

avaz-hapsenje-dileri (2)Prema riječima našeg izvora, Kovačevića, Stupara i Nikolića terete za trgovinu drogom i oružjem. Nakon dokumentovanja predmeta, osumnjičena trojka je sprovedena u banjalučko Okružno tužilaštvo.

“Seferović i Ličanin će u ovom predmetu biti svjedoci pokajnici, dok će protiv Kilića biti vođen redovan postupak zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge”, pojasnio nam je naš izvor.

Kako kaže, radi se o sitnim dilerima, koji su prodavali marihuanu, spid, hašiš i heroin na području Prijedora i Kozarske Dubice.

“Svi oni su odranije poznati policiji po izvršenju krivičnih djela. Seferović i Ličanin hapšeni su zbog provala i krađa”, kazao je naš izvor.

avaz-hapsenje-dileri (3)Iz CJB Prijedor su navodeći njihove inicijale saopštili da su akciji prethodile višemjesečne pripreme s ciljem prikupljanja operativnih informacija i dokaza.

“Tokom pretresa policija je pronašla i oduzela manje količine marihuane, heroina i spida. Oduzeti su i digitalna vaga, sredstva za pakovanje droge, mobilni telefoni, SIM kartice, nosači SIM kartica, te određena količina oružja i municije”, saopštili su iz prijedorske policije, dodajući da će ovi predmeti poslužiti kao dokazi protiv osumnjičenih.

Tekst – Nezavisne novine
Foto – Dnevni avaz