GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora (“Službeni glasnik Grada Prijedora”, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 12.06.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

ZAKLJUČKE

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:
1. Na području grada Prijedora u posljednja 24 sata registrovan je još jedan slučaj sa pozitivnim testom na novi virus korona. Trenutno je 10 lica sa pozitivnim testom na virus korona. Do sada su se 44 lica oporavila od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 12 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji je 38 lica. Zdravstveni nadzor je prestao za 1920 lica.
U JZU Bolnicu “Dr Mladen Stojanović” Prijedor – COVID odjeljenje radi liječenja smješteno je 13 lica sa utvrđenim oboljenjem od novog virusa korona, od kojih su 3 lica iz Prijedora, 8 lica iz Kostajnice i po jedno lice iz Novog Grada i Kozarske Dubice.
2. Gradski štab za vanredne situacije je u dosadašnjem radu blagovremeno i potpuno informisao javnost o stanju i broju oboljelih lica uz poštivanje obaveze zaštite privatnosti oboljelih lica koja je utvrđena Zakonom, kao i sprovedenim mjerama zaštite i mjerama za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona.
3. Štab će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naredbe, zaduženja i preporuke
1. Obavezuju se kontrolni i nadzorni organi na području grada Prijedora da vrše pojačane kontrole rada ugostiteljskih objekata u vezi sa poštivanjem radnog vremena i drugih mjera naloženih od strane Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i obaveznog sprovođenja mjera propisanih u Uputstvu JZU ” Institut za javno zdravstvo Republike Srpske” za sprečavanje pojave i širenja virusa korona na radnom mjestu.

Za realizaciju ovih zaključaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva, javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

Broj: 02-sl-62/20
Datum: 12.06.2020. godine

KOMANDANT
Milenko Đaković