Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da u posljednja 24 časa od 21 testiranih lica iz Prijedora nema novozaraženih, da je šest aktivnih slučajeva, da je 67 lica u kućnoj izolaciji, a 27 u karantinu, dok je 1.215 lica je izašlo iz zdravstvenog nadzora.

„U bolnici je i dalje šest pacijenata, jedan iz Prijedora i pet iz Oštre Luke, i svi su stabilni. Došao je još jedan pacijent koji ima infekciju. Uzet je uzorak i poslat je na testiranje i očekuje se nalaz. Pacijent je iz Rakelića, a bio je u kontaktu s klasterom iz Oštre Luke“, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim riječima, policija u posljednja 24 sata prekršajno kaznila dva lica zbog kršenja zabrane kretanja, dok je jedno lice iz Krivaje prekršilo mjeru izolacije.

On je naglasio, budući da počinje vikend, da je i dalje na snazi zabrana kretanja između lokalnih zajednica od subote u podne do nedjelje u 18.00 časova i ponovo pozvao građane da zbog opasnosti od širenja zaraze u Prijedoru i u susjednoj Oštroj Luci poštuju zabrane okupljanja u grupama, da zadrže fizičko odstojanje od drugih od dva metra i da nose ličnu zaštitnu opremu.

SRNA