Udruženje djece poginulih boraca “Nasljeđe” Prijedor uputilo je inicijativu gradonačelniku Milenku Đakoviću sa željom da se jedna ulica u našem gradu nazove po doktoru Miodragu Laziću, koji je nedavno preminuo od korona virusa.

-Mislim da je najmanje što možemo da učinimo kako bi se odužili dr Laziću za sve što je učinio za Republiku Srpsku, da jedna ulica u našem gradu dobije njegovo ime – potvrdio nam je Zlatko Ritan, predsjednik ovog Udruženja.

Ovu inicijativu prenosimo u cjelosti.

Poštovani,

Koristimo priliku da Vam se obratimo sa inicijativom da se jedna ulica u Prijedoru nazove po dr Miodragu Laziću, koji je nedavno preminuo od korona virusa.

Kako se radi o čovjeku koji je zadužio pokoljenja, zamoljavamo Vas da u skladu sa svojim ovlaštenjima pokrenete zakonom propisane radnje kako bi jedna ulica u našem gradu dobila ime po ovoj ljudskoj gromadi. Dr Lazić se bavio plemenitim pozivima, a njegov najveći je onaj patriotski. Nije se štedio, branio je zemlju na sebi svojstven način. O podvizima dr Lazića nema potrebe pisati, oni su poznati svima, pa čak i onima koji su se juče rodili. Kako je naše udruženje zasnovano na principima čuvanja tradicije, a kako su naši očevi pali na braniku braneći ovu svetu zemlju, smatramo da Prijedor treba da ima ulicu koja nosi naziv dr Miodraga Lazića. Na ovaj način njegovo ime ovjekovječićemo u našem gradu. A i to je malo za takvog čovjeka.

Udruženje djece poginulih boraca “Nasljeđe” Prijedor

tekst – www.prijedordanas.com