U centralnom objektu prijedorskog vrtića “Radost” danas boravi devetoro djece, od ukupno 460 koliko pohađa ovu predškolsku ustanovu u svim objektima, izjavila direktor Bojana Kos.

“U skladu sa preporukom Štaba za vanredne situacije grada Prijedora da se utvrdi broj djece čiji roditelji nisu u mogućnosti obezbijediti čuvanje djece izvan vrtića, mi smo u petak, 13. marta, evidentirali petnaestak djece, a od toga broja jutros ih je došlo devetoro”, rekla je Kosova Srni.

Ona je naglasila da su dezinfekcija i sve druge propisane mjere obavljene s ciljem što bezbjednijeg boravka djece i da su djeca raspoređena u više uzrasnih grupa.

“Mi u centralnom objektu imamo deset sala i mogućnost da rasporedimo djecu da borave u malobrojnim grupama, znatno ispod broja propisanog za redovan režim rada, čime smanjujemo i kontakte među djecom i eventualnu mogućnost širenja zaraze”, pojasnila je Kosova.

Ona je navela da su sva prijavljena djeca sa područja grada, da je bilo jedno prijavljeno dijete u Omarskoj, a nijedno u Kozarcu, ali da se dijete iz Omarske jutros nije pojavilo.

“Mi razumijemo i to da su se neki roditelji prijavili za boravak njihove djece za svaki slučaj i da su se u međuvremenu snašli, te da je zbog toga jutros broj djece koja su došla manji od prijavljenog”, dodala je Kosova.

Zaključak Štaba za vanredne situacije grada Prijedora je da se nastavlja rad Vrtića “Radost” bez prekida, s tim što su od danas roditelji obavezni djecu iz ostalih organizacionih jedinica vrtića dovesti u centralni.

SRNA