U organizaciji Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor sinoć je u Pozorištu Prijedor održan odličan Osmomartovski koncert.

Na njemu je nastupila muška pjevačka grupa Udruženja zajedno sa prijateljima među kojima su bili solisti Goran Savanović, Dragan Maksimović, Dejan Ćulum i Zoran Papak, muzičari Aleksandar Stupar, Nikica Vujinović, Boris Šipovac i Dušan Ećim.

Pjevali su se evergrini domaće muzike, grčke, ruske, slovenačke i makedonske pjesme a publika različitih generacija mogla je da uživa u svojevrsnom muzičkom putovanju.

Ono što je bilo neobično u odnosu na druge slične događaje jeste to da su se na video bimu mogli vidjeti tekstovi svih pjesama pa su prisutni imali priliku da zajedno sa izvođačima daju svoj doprinos ovom lijepom koncertu.

-Već dugo smo željeli da osim brojnih nastupa na različitim manifestacijama ili u tv emisijama, napravimo jedan koncert za dušu, na kojem bi pjevali pjesme koje su obilježili svakodnevne živote i naše generacije ali i starijih od nas. Po reakcijama publike mislim da smo uspjeli u tome i već sada mogu najaviti da ćemo se potruditi da ovo postane tradicija. Hvala našim prijateljima iz svijeta muzike što su zajedno sa nama bili dio jedne nezaboravne večeri – rekao je Željko Šormaz, predsjednik Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor.

Aplauzi nakon svake pjesme i brojni pozitivni komentari najbolji su pokazatelj uspjeha ovog koncerta.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com