Vađenje i popravka zuba u prijedorskim stomatološkim ambulantama skuplje je nego u privatnim ordinacijama. Da li je oralna hirurgija na području Prijedora pred gašenjem?

Prijedorčanin Goran Dakić nedavno je doživio neprijatnosti iz stomatološke ambulante kada su ga kako kaže SMS porukom obavijestili da mora izvršiti uplatu punog iznosa usluga ove ustanove jer osiguranje više ne može trpiti troškove.

Naime, njegov sin školarac sticajem okolnosti morao je da vadi donje umnjake koji su izrasli krivo za šta je bio neophodan hirurški zahvat.

„Bili smo zatečeni nismo znali o čemu se radi pa sam otišao lično da vidim pa su mi objasnili da jednostavno nisu sklopili ugovor sa fondom“, kaže Goran Dakić.

Vađenje zuba bilo je oko 65 maraka dok je kod privatnika koštao oko 130 maraka.

Danas po novim pravilima taj iznos je 150 maraka u državnim ustanovama.

„Ja sam vidio kod njih listu oni sad pokušavaju svašta hodnici su prazni nema nikoga oni ne znaju šta da rade pokušavaju sad napraviti neke nove cijene“, priča Dakić.

Državne u ovom primjeru stomatološke ambulante kako naš sagovornik ističe dolaze u situaciju da moraju konkurisati sa privatnicima da bi imali posla, jer u suprotnom oralna hirurgija na području Prijedora je pred gašenjem.

“Oralna hirurgija je na gašenju, svi koji ubuduće moraju vaditi hirurškim putem moraće ići privatno ili plaćati punu cijenu ako se nešto ne riješi u dogledno vrijeme“, dodaje Dakić.

Na ove informacije danas nismo uspjeli dobiti obrazloženje jer je direktorica Doma zdravlja bila službeno odsutna, a u telefonskom razgovoru BN televiziji rečeno je da će se ona sutra obratiti javnosti po pitanju stomatoloških problema.

Uprkos specijalizacijama, prazni hodnici i prazne ordinacije koje je vlast stvorila novim načinom osiguranja i brojnim zapetljanim pravilnostima pokazuju da je ovo jedan od pokazatelja da nam mladi ljudi odlaze iz naše zemlje dok neki zadovoljno trljaju ruke i serviraju informacije kako je sve narodski rečeno bajno i krasno.

rtvbn.com