Javna edukativna tribina “Karavan kulture govora” biće održana i u Prijedoru u srijedu 12. februara 2020. godine sa početkom u 19 časova u Pozorištu Prijedor, kao dio akcije Ministarstva informisanja i kulture Republike Srbije, koju je podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Udruženje za unapređenje i razvoj kulture javnog govora “Izražajnost” iz Srbije

Tema tribina je unapređenje govora kulture sa ciljem podizanja svijesti o značaju lijepog i pravilnog izražavanja na srpskom jeziku,a predavači su lingvista Milorad Telebak, Arno Gujon, srpsko – francuski humanitarni radnik i Slobodan Roksandić, master komunikolog.

Ulaz na tribinu je slobodan.

Takođe u sklopu Karavana, za grupu učenika prijedorskih osnovnih i srednjih škola biće održane dvije edukativne radionice na temu poboljšanja govornih navika u prostorijama Gradske čitaonice 12. i 13. februara 2020. godine od 11 do 14 časova.

Organizujući edukativnu tribinu i radionice, nakon gradova u Srbiji i Republici Srpskoj i dijaspori, i Grad Prijedor se uključio u aktivnosti u cilju zaštitite srpskog jezika i pisma, odnosno očuvanja nacionalnog identiteta.