rudar prijedor-pocetak zimskih priprema (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora, koji su jesenji dio prvenstva Prve lige Republike Srpske okončali na diobi drugog i trećeg mjesta sa Kozarom iz Gradiške (obje ekipe imaju po 24 boda, dva manje od lidera trebinjskog Leotara) započeli su pripreme za nastavak takmičenja pod nadzorom novog šefa stručnog štaba Zorana Bujića i njegovih najbližih saradnika Nedžada Žerića (bio pomoćnik i dosadašnjem strategu Darku Nestoroviću) i Saše Keranovića, koji je prethodno vodio kadetsku ekipu, kao i Pericom Topićem zaduženim za rad sa golmanima.

– Nastavljam tamo gdje je Nestorović stao. U uzlaznoj putanji vjerujem, ali prioritet nije povratak u premijerligašku konkurenciju, već uvođenje mladih igrača i stvaranje tima koji će dugo godina igrati zajedno – istakao je Bujić.

Uvodni dio priprema obaviće se u Prijedoru i Ljubiji, a jedna faza rada obaviće se u toplijim krajevima. Na prozivci je bio i Saša Pušac, iako karijeru namjerava da nastavi u Njemačkoj. Nisu se pojavili Siniša Radoja i Aco Đokić, koji bi trebali da se u petak pridruže prvotimcima, Ajdin Redžić, koji je sa reprezentacijom U-19 u Zenici, treći golman Slaviša Stupar, jer se zaposlio, te Borislav Mikić, pošto mu je istekao ugovor

rudar prijedor-pocetak zimskih priprema (2)– Niko nas sem Mikića nije napustio, startovali smo u dobroj atmosferi, a Bujić će, svjesni smo, nametnuti žestok rad i nastaviti gdje je Nestorović stao – rekao je kapiten Vedran Kantar.

Očekuje se da će redovi zeleno-crnih biti pojačani, a potreban im je prije svega jedan kvalitetan napadač.

Uprava Prijedorčana na čelu sa predsjednikom Goranom Bojićem pokazala je dosljednost u svojoj orijentaciji da gleda dugoročno i uz stvaranje boljih uslova za treninge, maksimalno izvuče potencijal iz Omladinske škole kluba.

– UO je posljednjih pet dana proveo u prostorijama kluba, naporno radio, drago nam je da je Nestorović postao selektor reprezentacije BiH U-21. Svi naši omladinci su radili i do sada, očekujemo puno od Redžića i Siniše Saničanina a očekujemo da bude još mladih dječaka, koji će potvrdti da ovo područje i regija imaju talenata – istakao je Predrag Šorga, član rukovodstva, zadužen za rad i funkcionisanje Omladinske škole.

-Uputio bih apel rekreativcima da koriste stazu, a ne teren Gradskog stadiona, jer još nije u potpunosti adaptirana njegova nova trava – rekao je sekretar kluba Zijad Čanić.

IGRAČKI KADAR

Na prozivci Rudar-Prijedora pojavilo 15 igrača: Dalibor Kozić, Nemanja Petrović (golmani), Vedran Kantar, Nebojša Šodić, Dragoslav Stakić, Siniša Saničanin, Igor Mirković, Saša Stijepić, Dejan Kojić, Vanja Vranješ, Nemanja Marić, Nemanja Pekija, Čedomir Ćulum, Milenko Devušić i Rastko Rokvić.

N.Đerić/A.Drakulić

rudar prijedor-pocetak zimskih priprema (3) rudar prijedor-pocetak zimskih priprema (5) rudar prijedor-pocetak zimskih priprema (4)