Hor Srpskog pjevačkog društva “Vila” iz Prijedora nastupiće sutra u Sarajevu na jubilarnom desetom Božićnom koncertu u organizaciji Srpskog kulturno-prosvjetnog društva “Prosvjeta”, najavio je dirigent ovog hora Aljoša Novaković.

“Poziv da otvorimo ovaj koncert nam je velika čast s obzirom na to da je posvećen proslavi Božića, s obzirom na jubilej i na renome horova koji su nastupali prethodnih godina”, rekao je Novaković Srni.

Hor “Vila” sutrašnji koncert otvoriće Mokranjčevim Božićnim troparom “Roždestvo tvoje”, a u nastavku programa izvešće i kompozicije “Marijo slavna” nepoznatog autora, “Božić, Božić” i “Anđeli pjevaju” nepoznatih autora, a u aranžmanima Dušana Pokrajčića, “Bogorodice djevo” Sergeja Vasiljeviča Rahmanjinova i “Tijelo Hristovo” Miodraga Govedarice.

“Čast nam je da će, osim našeg, sutra nastupiti i Kamerni mješoviti hor `Lola` iz Sarajeva kojim diriguje Josip Katavić, a koji je jedne godine bio učesnik Međunarodnog festivala horova `Zlatna vila` Prijedor. Koncert ćemo zatvoriti zajedničkim izvođenjem kompozicije `Na mnogaja ljeta`”, naveo je Novaković.

On je dodao da je Gradska uprava finansiranjem troškova prevoza podržala ovaj nastup “Vile”.

Deseti Božićni koncert biće održan u Narodnom pozorištu u Sarajevu u 19.30 časova, a na javnim servisima biće emitovan na Božić, 7. januara.

SRNA