Prijemom gradonačelnika Prijedora za predstavnike organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata u Prijedoru sutra počinje obilježavanje 9. januara – Dana Republike, najavljeno je iz kabineta gradonačelnika.

Prijem za predstavnike Boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Organizacije rezervnih vojnih starješina, Udruženja logoraša i za jedno dijete poginulog borca zakazan je za 10.00 časova u maloj sali Gradske uprave, a za 10.45 časova predviđena je konferencija za medije u pres holu Gradske uprave.

Za 11.00 časova planirano je polaganje vijenaca na spomenik “Za krst časni”, a za 11.15 časova prijem u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora.

Obilježavanje Dana Republike u Prijedoru nastavlja se svečanom akademijom “Republici na dar” u organizaciji Gradske uprave, a koja će biti održana u srijedu, 8. januara, u Pozorištu Prijedor u 19.00 časova.

U programu svečane akademije učestvovće hor Srpskog pjevačkog društva “Vila” Prijedor, vokalna grupa Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor, etno-grupa “Trag” iz Laktaša i učenici prijedorskih srednjih škola, a prisutnima će se obratiti gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Republike završava se projekcijom dokumentarnog filma o majoru Milanu Tepiću “Nebo nad Bjelovarom” autora Nedeljka Lajšića u četvrtak, 9. januara, u kinu “Kozara” u 19.00 časova.

SRNA