glas-ilustracijaJosip Ćorić bez prigovora je svojevoljno potpisao ugovor na osnovu kojeg je optuženoj Jeleni Đenadiji prodao svoju imovinu za 160.000 maraka.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu na nastavku suđenja advokatu Draganu Radetiću (57) i Jeleni Đenadiji, koje tužilaštvo tereti za prevaru, kazala notar Dragojla Aleksić koja je sačinila ugovor.

Ona je, međutim, na pitanja specijalnog tužilaštva kazala da joj Ćorić nije decidno kazao da je cijena u ugovoru isplaćena.

– Kad sam ga pitala za cijenu, rekao je: “To smo regulisali noć ranije”. Dok sam čitala da su stranke saglasne da se u ugovoru navede da je cijena isplaćena, niko se nije bunio. Ne znam da li je taj ugovoreni iznos zaista isplaćen – rekla je Aleksićeva.

Prema navodima u optužnici, Radetića tužilaštvo tereti da je zloupotrebom ovlašćenja na osnovu lažnog ugovora o pružanju advokatskih usluga bez saglasnosti Ćorića od opštine Prijedor naplatio 120.268 maraka naknade za Ćorićevo izuzeto zemljište i kamatu u iznosu od 30.465 KM. Novac je prebacio na svoj račun, a da o tome nije upoznao Ćorića kojem je prebacio samo 30.000 maraka, a po uplati je sačinio dvije priznanice kao da mu je i u gotovini dao 45.000 maraka. Tereti se i da je Ćorića doveo u zabludu i uvjerio da svoju imovinu vrijednu oko 160.000 maraka, koju je testamentom bio ostavio sinu, prepiše na njegovu punicu Jelenu Đenadiju kako bi je navodno sačuvao, jer zbog poništene presude za isplatu odštete za eksproprisano zemljište mora da vrati novac opštini Prijedor. Đenadija je zbog ovog optužena za prevaru.

Glas Srpske