Fudbalski klub Rudar-Prijedor potpisao je danas ugovore sa dva igrača, jednim iz juniorskog pogona i jednim novim-starim prvotimcem.

Nakon tri i po godine među “rudare sa Sane” vratio se Marinko Rastoka.

Igrač koji uspješno pokriva pozicije uz lijevu aut liniju, proteklu polusezonu proveo je u premijerligašu “Slobodi” iz Tuzle gdje je više vremena proveo na tribinama i rezervnoj klupi nego u igri, iako je doveden kao pojačanje.

-Dobro sam trenirao i bio spreman, ali su se mijenjali treneri u klubu a događale su se i neke nefudbalske stvari pa smo sporazumno raskinuli ugovor. Javili su se iz uprave “Rudar-Prijedora” i brzo smo se dogovorili. Potpisao sam ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja. Nadam se da ćemo na proljeće pružiti bolje igre i pokušati dostići veliku bodovnu prednost koju ima “Krupa” i plasirati se u Premijer ligu – rekao je Rastoka koji je u karijeri igrao za Mladost iz Lučana, Rudar-Prijedor, Slobodu Novi Grad, Wernberg, Olimpik iz Sarajeva, Bratstvo iz Gračanice, Travnik, TOŠK iz Tešnja i Slobodu iz Tuzle.

Da “Rudar-Prijedor” vodi računa o budućnosti pokazuje i činjenica da je danas troipogodišnji ugovor potpisao mladi Dragan Bilbija, najbolji strijelac juniorske ekipe koja se uspješno takmiči u Omladinskoj Premijer ligi.

-Igrali smo dobro i zasluženo se našli u na 4. poziciji. Postigao sam osam golova i prezadovoljan sam svojim učinkom. Hvala upravi kluba koja mi je ukazala povjerenje ovim ugovorom. Nadam se da ću nastaviti sa dobrom igrom i da ću na proljeće dobiti priliku da debitujem i za prvi tim – rekao je sedamnaestogodišnji Bilbija.

Sportski direktor kluba Saša Stević najavio je da će uskoro biti predstavljen još jedan povratnik u redove “Rudar-Prijedora”.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com