Protekle srijede, 20. novembra učenici Osnovne škole „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja obilježili su Međunarodni dan dječijih prava.

-Uz prigodan program, učenici područnih škola Gornji Garevci i Jaruge su pred svojim roditeljima i nastavnicima pokazali da znaju koja su njihova prava ali nisu zaboravili da napomenu da imaju i svoje obaveze. Ovo je bila prilika da učenici pokažu i sve svoje talente i želju da učestvuju u kulturnoj i javnoj djelatnosti škole, kao i da pokažu da su vrijedna i odgovorna djeca. Za svaku pohvalu je i gest njihovih roditelja koji su pripremili bogatu trpezu, za kojom su se zajedno, nakon priredbe, družili učenici, njihovi roditelji, te radnici škole – rekla je direktorka ove škole Maja Bjeljac.

Ona je dodala da učenici OŠ „Ćirilo i Metodije“ pored svih redovnih obaveza, ne propuštaju prilike da obilježe značajne datume za život i rad škole i njenih učenika, jer su to najbolje prilike za kvalitativne analize rada.

-Na ovaj način dobijamo potvrde dobrog rada i dobre saradnje sa našim najvažnijim partnerima, a to su svakako roditelji naših učenika – istakla je Bjeljac.

Priredio – www.prijedordanas.com