Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je Četvrti međunarodni dječiji fudbalski festival “Trofej Urije Prijedor 2019” prilika da mladi sportisti stiču nove prijetelje, a sportski radnici porede svoj rad s radom kolega iz drugih klubova i drugih zemalja.

“Ovo je jedno lijepo druženje koje grad Prijedor podržava već četvrtu godinu i želja nam je da se ovakav vid druženja nastavi i dalje, jer od povezivanja mladih sportista, budućih fudbalskih nada i sportskih radnika svi imaju koristi”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon prijema za učesnike ovog sportskog događaja.

Četvrti međunarodni dječiji fudbalski festival “Trofej Urije Prijedor 2019” počeo je u četvrtak i traje do subote, a okupio je učesnike iz pet zemalja.

Riječ je o 15-ak ekipa uzrasta pioniri i predpioniri iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske.

“Prvi put smo ovdje u Prijedoru i nadamo se ne i posljednji. Zahvalio bih se domaćinima i pohvalio bih organizaciju turnira i nadamo se nastavku saradnje i ubuduće”, rekao je Igor Bilić, trener Fudbalskog kluba “Segedin” iz Mađarske.

Riječi hvale s medijima su podijelili i treneri fudbalskih klubova “Vojvodina” iz Novog Sada, “Olimpija” iz LJubljane i “Lokomotiva” iz Zagreba.

Organizatori turnira su Fudbalski klub “Radnik” Urije Prijedor i Gradski fudbalski savez Prijedor i ovaj turnir jedna je od aktivnosti obilježavanja jubileja 100 godina fudbala u gradu na Sani.

www.prijedorgrad.org