Ime i prezime: Branko Bilbija
Grad: Prijedor
Maneken i model Models by JG

Pet godina si u modelingu. Koliko je iskustvo sa piste uticalo na tvoju spretnost pred fotoaparatom?

Iskustvo sa piste mi je veoma pomoglo u poziranju pred fotoaparatom. Pre svega u spontanosti, stavu i razbijanju treme. Za mene su hodanje pistom i fotografisanje dve različite stvari a koje su istovremeno duboko povezane.

Ko je osoba pred čijim si fotoaparatom tako “svoj”? Šta bi rekao o toj saradnji?

Fotograf Nataša Nevelskoi i njen tim MN Photography koji su sa mnom od samog početka pa sve do danas. Naučio sam mnogo toga na početku, a njihove profesionalne savete i danas uvažavam i fotografije su nam kako odmiču shootinzi sve bolje. Uz dugogodišnju saradnju rodilo se i divno prijateljstvo.

Šta je potrebno da znaju oni koji žele da sw bave modom?

Pre svega treba da znaju da ništa neće doći preko noći i da je potrebno mnogo živaca, strpljenja i ulaganja u sebe da bi se došlo do cilja. To je naporan proces koji se definitvno isplati. Modeling je posao u kom se uspeh ne prašta i morate imati “ono nešto” što će vas izdvojiti od ostalih. Morate naći načine da se pozitivno istaknete. Biti stabilna ličnost i razgraničiti šta je bitno, a šta ne kao i velika odricanja, neizbežno je u ovom poslu.

Koje postupke ljudima nepraštaš?

Od onih sam osoba koje se teško naljute i koja može da pređe preko mnogo loših stvari iznova, ali do određene granice. Kada se pređe ta granica onda sam spreman da precrtam osobu za celi život. Uglavnom, mogu da pređem preko svega osim izdaje u bilo kom smislu.

Dok si bio dečak šta pamtiš kao najlošije iskustvo?

Kao mali sam uvek bio odbacivan, kako od strane vršnjaka, tako i od nekih meni najbližih ljudi i to je ostavilo trajne posledice na mene, koje sam srećom, manekenstvom najviše nadjačao. Ne volim se vraćati u prošlost jer je zaista bilo mnogo loših iskustava, ali svako to iskustvo sada gledam kao lekciju i postao sam jači zahvaljujući njima.

Koji je tvoj životni moto i kako ti je u sprovodjenju istog pomoglo bavljenje modom i glumom?

Kada te život vuče dole, moraš da znaš da se i strela vuče na dole da bi se vinula visoko. Nakon svakog pada sledi nešto dobro.” Taj sam citat davno negde pročitao i on mi je ujedno i životni moto. Pomogao mi je u svim sferama života, pa tako i u modelingu.

Omiljeni odevni predmeti?!

Uh ima ih jako puno. Obožavam eleganciju i čak je i privatno praktikujem kao odjevni stil. Najviše volim kapute i mantile, košulje, šalove i sunčane naočare.

mondovizija.me