Košarkaški klub “Hunters” i ove godine je izborio plasman na “Final 4” za prvaka RS.

Ista generacija 2003. godišta koja je prošle sezone osvojila 3. mjesto u pionirskom prvenstvu i u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini, pojačana sa trojicom godinu dana starijih saigrača, kao kadeti pišu nove stranice istorije prijedorske košarke, ali i sporta generalno.

U Ligi mladih PKO Banjaluka zauzeli su 2.mjesto iza ekipe “Student-Igokea” čime su obezbijedili plasman na završnicu lige na nivou RS.

Proteklog vikenda na polufinalnom turniru u Aleksandrovcu sa dvije pobjede protiv ekipa “WBS” Teslić i “Derventa” i porazom od domaćina, mladi Prijedorčani su izborili plasman na završni turnir za prvaka RS koji se igra 13/14.aprila.

Protivnici ovim odličnim mladim momcima u borbi za medalju biće “Student-Igokea” Banjaluka, “Leotar” Trebinje i “Sutjeska” Foča.

-Misija “Huntersa” se nastavlja i bez obzira na konačan plasman oni su pokazali da se trud, rad i veliko odricanje isplati, da uvijek dođe nagrada, da ne postoji nemoguća misija kad vjeruješ u sebe i saigrače. Pred njima je veoma aktivan mjesec, već sljedeći vikend igraju na jakom turniru u Kozarskoj Dubici, pa slijedi “Final 4” RS, a treći vikend u tom nizu je Memorijalni turnir “Marko Drinić” koji organizuju na inicijativu gradonačelnika Milenka Đakovića – rekao je trener Siniša Šolaja.

Na kraju treba i spomenuti ove “lovce na uspjehe”, sve one koji su doprinijeli u ovosezonskih dosadašnjih 11 pobjeda i samo 4 poraza: Šorak S., Rendić Đ., Babić S., Dražić M., Radinović S., Kričković Z., Smiljanić A., Gavranović V., Dobrijević D., Mirković V., Vranješ N., Lakić N., Vujičić I., Ilić N. i Marjanović F..

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com