Pozivamo sve zainteresovane od 13 do 25 godina, da se prijave za učešće na radionici pod nazivom “VIVA ŠKOLA FILMA”. Radionica će trajati tri dana i to od 15. do 17. aprila 2019. godine, a održavaće se u prostorijama Javne ustanove “Centar za prikazivanje filmova” Prijedor, kino “Kozara” ulica Kralja Petra I Oslobodioca broj 39.

“VIVA ŠKOLA FILMA” je filmska, teorijska i praktična radionica za mlade od 13 do 25 godina, na kojoj kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini i njenoj zaštiti, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji.

Polaznici radionice će kroz grupne zadatke sticati znanja iz filmskog jezika i osnova filmske pismenosti. Mladi će učiti tehnike kadriranja, pokreta kamere, sastavljanja filmske priče na osnovu napisane i prepričane priče.

Tokom rada u ovoj radionici sticaće se vještine filmske umjetnosti koja se može raditi čak i savremenim mobilnim telefonima. Svim polaznicima, biće prikazivani i razni primjeri ekološkog filma, kako bi im se još više približila sama ideja dokumentarnog filma. Trajanje radionice je 6 sati, sa pauzama i projekcijama primjera.

Cilj ovog projekta je razvoj kreativnosti i stvaranje mogućnosti za sticanje filmske pismenosti koja je primljenljiva u svakodnevnom životu.

Očekivani rezultati ovog projekta su novi filmovi koje će polaznici radionice sami proizvesti, te učestvovati na VIVA OMLADINSKOM FILM FESTIVALU. Time ćemo kod njih razviti i osjećaj pripadnosti jer će odabrani autori biti gosti Festivala, a tri najbolja će biti nagrađena na samom VIVA FESTIVALU, video opremom koju obezbjeđuje kompanija AVTERA, kao i kompanija Meklajn.

Prijave na broj telefona 052/211-259 svakog radnog dana od 09,00 do 15,00 časova.

Rok za prijave je do 05.04. 2019. godine.